Parafoc -F

Mortarul Parafoc F, produs conceput special, destinat protectiei la foc a elementelor de constructie din otel, realizat de firma SC PARAFOC PROD SRL dupa o reteta proprie de fabricatie, in unitatea de productie din sat Gulia, localitatea Tartatesti, judetul Dambovita.
Reteta produsului bazata pe componente anorganice, este alcatuita dintr-un amestec bine dozat si omogenizat, de fragmente filamentare de lana de roca, ciment, bentonita si alti aditivi ce sunt incorporati in procesul automat de fabricatie, iar in procesul final de aplicare se foloseste apa.
Produsul Parafoc F este fabricat cu ajutorul unei linii complet automatizate ce reproduce fidel reteta pentru fiecare sarja de material. Fabrica PARAFOC respecta toate normele de mediu fiind complet nepolunata.
Firma SC PARAFOC PROD SRL asigura respectarea calitatii produsului PARAFOC F, avand in vedere doua aspecte ale controlului calitatii:
– Controlul calitatii in procesul de fabricatie al produsului
– Controlul calitatii in procesul de aplicare al produsului

Controlul calitatii in faza de fabricatie
Produsul PARAFOC F se realizeaza conform unei retete proprii a producatorului, pe linii tehnologice automatizate, in conditii care permit reproductibilitatea performantelor aferente domeniului de utilizare preconizat.
Constanta calitatii produsului este asigurata de realizarea sa in cadrul unui sistem de Management al Calitatii, sistem certificat in conformitate cu prevederile standardului SR EN ISO 9001:2008 si ISO 14001:2005.

Controlul calitatii in procesul de aplicare al produsului
Aplicarea mortarului de protectie la foc PARAFOC F, se face conform instructiunilor si procedurilor proprii de aplicare intocmite si prezentate de Directorul Responsabil cu Calitatea.
Stratul final de material va fi supus unei proceduri de inspectie, conform “Manualului de inspectie pentru produs protectie la foc mortar PARAFOC F”, propriu firmei SC PARAFOC PROD SRL.
Inspectarea va consta in urmatoarele teste vizuale si fizice:
– inspectie vizuala strat depus, pentru a constata aspectul, culoarea si consistenta acestuia;
– determinarea grosimii de strat aplicate;
– determinarea densitatii stratului depus;
– determinarea fortei de aderenta a stratului depus;
– efectuarea si inspectarea remedierilor.
In acest caz, procedurile pe puncte, de aplicare si de inspectie scot in evidenta, la toate lucrarile efectuate cu aplicatorii autorizati, calitatea stratului de mortar PARAFOC F.