Mortar rezistent la foc PARAFOC F

Protectia la foc a structurilor din otel se realizeaza cu ajutorul produsului PARAFOC – F. Acesta este un mortar rezistent la foc nereactiv in caz de incendiu, aplicat cu ajutorul unei masini pneumatice speciale, torcretindu se direct pe suportul ce trebuie protejat.

Cu ajutorul tabelului de masivitati din Agrementul Tehnic, se pot determina grosimile de mortar necesar pentru protectia la foc a structurilor din otel cu timpi de rezistenta cuprinse intre 15min si 240 min, Grosimea stratului ce trebuie aplicat se stabileste in functie de 3 factori :

Rezistenta la foc ceruta prin proiect
Factorul de sectiune al elementului ce trebuie protejat
Temperatura critica a structurii de otel asa cum este ea definita de Proiectantul de specialitate
Grosimea minima de aplicare este de 10 mm. Mortarul PARAFOC – F poate fi aplicat pe orice fel de profil din otel ata cu forma deschisa cat si inchisa, neffind obligatorie grunduirea in prealabil.

Rapiditatea de aplicare, usurinta de curatare a zonelor adiacente zonelor unde se aplica, cit si greutatea sa foarte mica, fac ca acest produs sa fie foarte eficient din punct de vede economic, fiind considerat cea mai buna si eficienta solutie de protectie in cazul cladirilor de birouri inalte

Randamentul de aplicare poate fi intre 50 – 150 mp/zi functie de reglarea masinii de torcretat si de grosimea stratului de mortar. Produsul PARAFOC-F nu este coroziv, nu este toxic si nu contine azbest. Densitatea este de 250 Kg/mc si poate proteja elemente cu factorului de masivitate de pina la 400 m.

Dupa aplicare se poate stratul final se poate finisa folosind un rol de plastic pentru a oferi o suprafata cat mai neteda.

Manualul de Aplicare al produsului precum si Manualul de Inspectie dupa aplicare sunt disponibile la cerere.