Vopselele termospumante reprezinta protectii pasiv – reactive care aplicate pe suprafata structurilor metalice, maresc rezistenta la foc a acestora prin formarea unui strat de spuma izolatoare.

Se aplica prin pulverizare cu utilaje profesionale, cu pensula sau trafaletul pe suprafete din otel protejate anticoroziv cu grunduri compatibile

Vopsele termospumante pentru structuri metalice

Cu ajutorul tabelului de masivitati din Agrementul Tehnic, se pot determina grosimile stratului de vopsea necesar pentru protectia la foc a structurilor din otel cu timpi de rezistenta cuprinse intre 15min si 120 min, Grosimea stratului ce trebuie aplicat se stabileste in functie de 3 factori:

Rezistenta la foc ceruta prin proiect
Factorul de sectiune al elementului ce trebuie protejat
Temperatura critica a structurii de otel asa cum este ea definita de Proiectantul de specialitate
VOPSEAUA TERMOSPUMANTA se utlizeaza atat in interiorul cit si exteriorul cladirilor pentru structuri de otel cu forma deshisa sau inchisa, si cu factorul de sectiune de pina la max 320 m-1. Se poate asigura Rezistenta la foc de maxim 120 de minute. Se recomanda folosirea vopselei termospumante mai ales in spatiile unde structura de rezistenta din otel ramine vizibila ( Showroom auto, hypermarket, Spatii de prezentare ).

Peste stratul final al vopselei termospumante se poate aplicat o vopsea de finisaj, colorata, dar numai cu acordul producatorului.

Vopselele termospumante nu contribuie la generarea fumului si nici nu degaja gaze toxice. Durabilitatea produselor INTERNATIONAL PAINT este de cel putin 10 ani in conditiile punerii in opera corecte, conform instructiunilor producatorului, corelate cu reglementarile tehnice romanesti in vigoare si in conditiile exploaterii normale.