Usile rezistente la foc sunt un element important in asigurarea protectiei pasive la foc pentru cladirile civile si industriale.
Indiferent daca sunt intr-un canat sau in doua, daca sunt glisante sau din lemn, usile rezistente la foc asigura etanseitate si izolare la incendiu pentru 30 min, 60 min sau 120 min.
Cele mai simple si practice usi sunt realizate din tabla de otel, prin indoire si nituire, iar la interior se gaseste vata de inalta densitate, ce asigura izolarea termica in timpul incendiului.
Usile simple sau duble se pot realiza la dimensiunile cerute din proiect (maxim pentru goluri de 4000×4000) si pot fi dotate cu sisteme de auto-inchidere, cu balamale cu arc, sistem cu electromagnet sau amortizor.
In cazul usilor de evacuare din cladiri cu mari aglomerari de persoane, manerele traditionale au fost inlocuite cu bara anti–panica, pentru a asigura securitatea si functionalitatea perfecta a usii in caz de incendiu.
Usile rezistente la foc comercializate de CONECO ROMANIA se pot dota cu garnitura de prag cu cadere automata. Aceasta solutie confera etanseitate la fum (clasa S60), precum si o izolare acustica ideala.
Usile glisante stau in pozitia normal deschis si se inchid numai in timpul incendiului. In pozitia deschis, contactul electromagnetic este conectat la instalatia de alarma de incendiu. Exista posibilitatea ca aceste usi sa fie prevazute cu actionare electrica, care deschid si inchid automat poarta in timpul unei exploatari normale.

Cere acum o oferta pentru usi glisante sau normale cu rezistenta la foc.